Heerlijk Heesch 2018 – waar smaken samenkwamen

Heerlijk Heesch 2018 – waar smaken samenkwamen

HEERLIJK HEESCH 2018 was oprecht HEERLIJK

Een zonovergoten plein met gezellige terrassen waar diverse horeca ondernemers zich presenteerden voor een nieuwe versie van HEERLIJK HEESCH, was getuige van de opening door burgemeester Marieke Moorman. Met de woorden: “in de voortuin van het gemeentehuis” en “drink met mate maar eet vooral lekker”, hadden weerklank op De Misse. De smaken die samen moesten komen, kwamen ook daadwerkelijk samen. In eten, drinken en muziek! Ook ’s avonds was het één groot feest! De horeca ondernemers verwenden de innerlijke mens, de muziek de oren en het massaal samenzijn deed de rest.

Malse buitjes

De dreigende wolken en regen dreigden zondag roet in het eten te gooien. Waar elders de regen straten overspoelden, waren de weergoden hier mild. De bezoekers van HEERLIJK HEESCH lieten zich dan ook niet verdrijven door een buitje regen en gerommel in de verte.

De feestverlichting werd ontstoken en alle activiteiten gingen gezellig door. De centrale, sfeervolle overkapping beschermde muzikanten en toeschouwers. Daarbij werd er wat meer onder de parasols en in de horecakraampjes gegeten en gedronken.

En de kinderen…? Die trokken zich niets aan van de enkele druppels die ze voelden. Lekker graven in het zand naar verborgen schatten of andere belangrijke kinderzaken. Ze genoten volop van de ruimte en de speelgelegenheden, terwijl de ouders zich vermaakten met eten, drinken en samenkomen.

Zonnig einde

Rond zes uur brak de zon weer door en de zondagavond kon in zonnige en warme sferen worden ingezet. De avond was nog lang en de toegestroomde bezoekers genoten tot het einde van muziek, elkaar en vooral van de heerlijke hapjes en drankjes van de horeca ondernemers. De opzet van HEERLIJK HEESCH zorgde voor beweging en daarmee onverwachte ontmoetingen. De temperatuur, de kleurrijke omgeving en de gezellige ambiance deden de rest!

Komende week evalueert de organisatie van HEERLIJK HEESCH het feest. Ongetwijfeld zal de conclusie zijn: ‘het was de moeite waard, laten we versie nummer 4 op touw zetten voor 2019 en weer een heerlijk feestje bouwen, waar mensen uit Heesch en omgeving met hun kinderen, de muziek, de horeca en alle smaken weer kunnen samenkomen.

 

HEERLIJK HEESCH bedankt haar partners; Rabobank, Jumbo Wiegmans, Hanos, Maas Coating en Wetering, alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Zonder hen was HEERLIJK HEESCH niet mogelijk geweest.

 

HEERLIJK HEESCH, HET FEEST WAAR SMAKEN SAMENKWAMEN